Odnosi Srpske i Srbije nikad bolji - narod brani svoj identitet :: zoricakusmuk.info ::

Odnosi Srpske i Srbije nikad bolji - narod brani svoj identitet


Svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće završen vatrometom u Parku Republike Srpske, na lijevoj obali Save. Upriličen je koktel u Beogradu na vodi, kojem su prisustvovali zvaničnici Srpske i Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas istorijski dan za Srpsku i Srbiju i srpski narod u cijelosti.

Dodik je, u obraćanju zvanicama na koktelu u Beogradu na vodi, upriličenom povodom Svesrpskog sabora, podsjetio da je danas odlučeno da Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije bude i Dan državnosti Republike Srpske.

Dodik je istakao da uspije onaj narod koji se usudi da brani svoj identitet i da će se srpski narod koji je u prošlom vijeku izgubio pola svog stanovništva sigurno ujediniti ovog vijeka, a da danas ima dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da država ne znači samo teritoriju, stanovništvo već ljubav prema njoj.

- Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili ovako suštinski i puni razumijevanja do Aleksandra Vučića - rekao je Dodik i dodao kako Srbija i srpski narod nisu imali državnika kao što je Vučić.

RTRS

 

online