Google će početi da naplaćuje ono što koristimo svaki dan? :: zoricakusmuk.info ::

Google će početi da naplaćuje ono što koristimo svaki dan?


Ako želite bolje pretrage kada koristite Google, možda ćete uskoro morati da platite za to.
 
Ovo se odnosi na korišćenje vještačke inteligencije kako bi Google bolje odgovorio na vaše upite (u slučaju, naravno, da mislite da će AI moći da vam pomogne u tolikoj mjeri).
 
Naime, kako prenosi FT, Google razmišlja o "premijum" pretrazi koja bi koristila generativnu vještačku inteligenciju, a list ovaj koncept naziva "do sad potencijalno najvećim preokretom u poslovanju kompanije Google".
 
Kako bi ovo moglo da funkcioniše u praksi? Tri izvora su za FT rekla da se razmatraju opcije koje uključuju "dodavanje određenih funkcija pretrage zasnovane na vještačkoj inteligenciji" u premijum usluge, gdje se već nudi pristup Gemini AI asistentu za Gmail i Docs.
 
Gemini AI je već uključen u Workspace uslugu, a ovaj napredni četbot je dostupan i za pretplatnike koji imaju Google One, pa bi nove spekulacije mogle da ukazuju na to da bi pretraga uz pomoć AI takođe mogla biti dio Google One.

Sam izvještaj FT-a ne daje nikakve dalje konkretne detalje o planovima koje Google trenutno ima, a jedino što su im rekli iz kompanije jeste ponavljanje toga koje sve AI usluge nude.

​Nezavisne

 

online