Cvijanović i Višković posjetili Spomen-crkvu u Istočnoj Ilidži :: zoricakusmuk.info ::

Cvijanović i Višković posjetili Spomen-crkvu u Istočnoj Ilidži


Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetili su hram Sv. Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži i Spomen-crkvu.

Cvijanović i Višković su posjetili Spomen-crkvu u kojoj su upisana imena 2.650 poginulih boraca, koji su dali živote za opstanak Srba na ovim prostorima.

U Spomen kapeli nalaze imena poginulih boraca i pripadnika policije, ne samo sa područja ne samo Ilidže, nego i iz drugih opština tadašnjeg Srpskog Sarajeva koje su Dejtonom pripale FBiH.

Cvijanovićeva je naglasila da je ovo mjesto podsjetnik na sve žrtve koje je podnijelo Istočno Sarajevo tokom rata, štiteći Republiku Srpsku i pravo srpskog naroda da živi svoj na svome, u slobodi, i da na taj način odgaja buduće generacije.

- Svjesna sam i da, kad pogledate ovako nešto i podsjetite se svega, onda duboko razumijemo potrebu da svi koji danas obavljaju bilo koju funkciju, ali isto tako i svi građani, moraju razumjeti da ono što se tako teško branilo - dijelovima tijela, stradanjem porodica i što je krvlju odbranjeno, da je to nešto što se ne smije gubiti u slobodi - istakla je Cvijanovićeva.

RTRS

 

online