Neregistrovanim traktorom zakucao se u mercedes, drvo i ljetnikovac :: zoricakusmuk.info ::

Neregistrovanim traktorom zakucao se u mercedes, drvo i ljetnikovac


P. V. optužen je da je pijan neregistovanim traktorom skrivio nezgodu u Žepču te oštetio mercedes, ogradu i ljetnikovac.

Naime, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv njega  zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti a potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Žepču.

Prema optužnici, sve se desilo 3. novembra 2022. godine oko 17 časova u mjestu Ponijevo u Žepču, kada je optuženi upravljao neregistrovanim traktorom marke "IMT model 560".

Kako se navodi, bio je u alkoholisanom stanju jer je imao oko 1,74 promila i bio svjestan da je zbog alkoholisanosti nesposoban za bezbjednu vožnju usljed čega može da ugrozi javni saobraćaj jer su njegove psihofizičke sposobnosti bile smanjene.

"Krećući se regionalnim putem Prnjavor - Novi Šeher iz smjera Ozimice prema Novom Šeheru, skretao je ulijevo na priključni put 'Katava' u mjestu Ponijevo, a pritom se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju jer je I.N., koji je upravljao mercedesom, već bio u fazi preticanja njegovog traktora", navodi se u optužnici.

Tada je došlo do udara prednjeg desnog dijela mercedesa u prednju lijevu stranu njegovog traktora.

Traktor se nastavio dalje nekontrolisano kretati prema desnoj ivici kolovoza pa udario u metalnu ogradu dvorišta, stablo, parkiran Mercedes C 220 i ljetinkovac od P.I.

Prilikom toga je P.I. nanesena šteta od oko 28.000 KM.

Nezavisne

 

online