Medvedev i Rubljov lako do četvrtfinala Madrida :: zoricakusmuk.info ::

Medvedev i Rubljov lako do četvrtfinala Madrida


Danil Medvedev je u interesantnom meču savladao Aleksandera Bublika sa 2:0 (7:6, 6:4) i tako došao do novog četvrtfinala.

Bublik je izašao raspoložen za igru, uprkos što je po njegovim standardima ovo prerani termin za meč, pa je prvi nanio udarac Medvedevu u petom gemu i poveo uz brejk prednosti. Rus je odgovorio već u narednom gemu, a do kraja prvog seta nije bilo novih brejk prilika ni sa jedne strane. U tajbrejku se pojavio klasični Bublik. Medvedev je brzo poveo 6:0 i set je bio gotov.

Kako već to obično biva sa Sašom Bublikom, kada izgubi tijesno prvi set, u drugom je već mislima u svlačionici. Tako je i sada počelo. Brzih 4:0 za Medvedeva, međutim, Bublik se ipak vratio donekle u meč. Vratio je jedan brejk, ali je to bilo sve od njega, pa se Medvedev plasirao u četvrtfinale gdje će čekati Rafaela Nadala, ili Jiržija Lehečku.

Andrej Rubljov je za svega 66 minuta savladao Talona Grikspora (6:2, 6:4) i nastavio seriju dobrih igara u Madridu poslije niza neuspjeha od početka marta. Rubljov je konstantno pritiskao dosta loš prvi servis Holanđanina, koristio brejk šanse u oba seta, a Grikspor nije uspio da napravi nijednu priliku za brejk i tako se ruski teniser lako plasirao među osam najboljih gdje će, ili na Jana Lenarda Štrufa, ili na Karlosa Alkarasa.

RTRS

 

online