Da li će stari rivali imati novi okršaj? :: zoricakusmuk.info ::

Da li će stari rivali imati novi okršaj?


Poznat je spisak učesnika trećeg Mastersa u sezoni, koji će početkom aprila od 6. do 14. biti odigran u Monte Karlu.

Organizatori su potvrdili da će prvi nosilac biti Novak Đoković, a interesantno je da se među prijavljenima nalazi i Rafael Nadal, koji je odustao od Indijan Velsa, gdje je i srpski teniski as imao ne slavan kraj.

Novak Đoković u prošlosti, odnosno u prethodnih devet godina nije imao previše uspjeha u "svom domu", s obzirom na to da živi u Monte Karlu, gdje je do sada osvojio ukupno dva trofeja – 2013. i 2015. godine, dok je "kralj šljake" u čak 11 navrata podizao pehar namijenjen najboljem zemljanoj podlozi.

Da ljubitelje bijelog sporta očekuje istinski spektakl u Kneževini, potvrđuje činjenica da će osim Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, zaigrati i Karlos Alkaras, drugi teniser planete, kao i dvostruki šampion Grk Stefanos Cicipas, te branilac titule Rus Andrej Rubljov.

Još kada njima dodate zahuktalnog Italijana Janika Sinera, koji ne zna za poraz od početka sezone, onda je jasno da će tenis u Monte Karlu biti atomski i da je praktično nemoguće predvidjeti ko će se na kraju radovati.

Identična je situacija trenutno i u Indijan Velsu, gde je najbolji teniser svih vremena doživjeo neočekivanu i preranu eliminaciju od 20-godišnjeg italijanskog anonimusa Luke Nardija, koji je slavio poslije velike borbe u tri seta rezultatom 4:6, 6:3, 3:6.

To što su Novak Đoković i Rafael Nadal prijavljeni za treći ovosezonski Masters u Monte Karlu, otvara mogućnost da se stari veliki rivali sastanu ponovo i to u "Novakovom domu".

RTRS

 

online