Đoković se bez igre približio Alkarazu na novoj ATP listi :: zoricakusmuk.info ::

Đoković se bez igre približio Alkarazu na novoj ATP listi


Najnovija ATP lista ljubiteljima tenisa u Srbiji i navijačima Novaka Đokovića, aktuelnog osvajača Australian Opena i Rolan Garosa, kao i viceprvakom Vimbldona donosi optimizam pred američku turneju koja će uskoro početi.

Karlos Alkaraz je zadržao prvo mjesto koje je preuzeo krajem juna osvajanjem Kvinsa i sa 9375 bodova i dalje ima solidnu zalihu u odnosu na drugoplasiranog Đokovića. Međutim, ta razlika je za 300 bodova manja.

Turnir u Hamburgu se održava tokom nedjelje, ali na njemu neće biti branioca finala Karlitosa, pa je upravo zbog toga izgubio gore navedeni broj poena. Nole trenutno ima 8795 bodova, dakle 580 manje i dodatno će se približiti Špancu pošto ovaj ne učestvuje u Umagu gdje takođe brani finale. Nakon toga će u Torontu Alkaraz imati šansu da uveća plus, jer tu neće biti Đokovića.

Promjena u top deset nije bilo, pa su tako svoja mjesta zadržali Danil Medvedev, Kasper Rud, Sefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Srbija ima još jednog tenisera u prvih 40 pošto je upravo tu poziciju nakon polufinala u Gštadu preuzeo Miomir Kecmanović, prenosi "Telegraf". Ostvario je napredak za četiri mjesta, dok je Laslo Đere pao za dva na 57. Dušan Lajović kompletira poredak Srba među sto napretkom za jednu poziciju i sada je 60. teniser svijeta.

Veliki skok ostvario je i Hamad Međedović pošto je oborio lični rekord.

Treba napomenuti i da je Pedro Kačin titulom u Gštadu ostvario najveći skok među 100 tenisera, pa je sada 49. umjesto 90.

Kod dama nije bilo promjena, Iga Švjontek je prva, Arina Sabalenka druga, Elena Ribakina treća. Olga Danilović je pala za mjesto i trenutno je 105. dok je Natalija Stevanović izgubila 21 poziciju i sada je 166. u poretku.

Nezavisne

 

online