Znate li koliko košta sendvič, a koliko pivo na Vimbldonu :: zoricakusmuk.info ::

Znate li koliko košta sendvič, a koliko pivo na Vimbldonu


U ponedjeljak je počelo 136. izdanje Vimbldona, najstarijeg i najpoznatnijeg turnira na svijetu.

Ono što se ovogodišnji turnir razlikuje od predhodnih su cijene hrane i pića, koje su poprilično šokirali navijače na terenima Ol Ingland Kluba. One su primjetno veće nego na prošlogodišnjem turniru.

Očekuje se da će preko 500.000 obožavatelja tenisa proći kroz vrata dvonedjeljnog teniskog festivala, ali mnogi će ostati šokirani troškovima za hranu i piće, osim jedne kultne poslastice.

Ove godine pivo (0,5) košta između 8,5 i 9 evra, što je ogormno povećanje u odnosu na 2022. godinu. Prije samo 12 mjeseci pivo je koštalo maksimalno 7 evra. Najskuplja je „Stela Artoa“ koja košta 9 evra. Boca Lanson šampanjca košta između 100 i 110 evra. Za čašu vrlo popularnog Pims pića (alkoholno piće na bazi džina sa ukusom limuna) u Ujedinjenom Kraljevstvu ćete morati izdvojiti blizu 12 evra. Konzervirano vino, gin i tonik takođe možete kupiti za 11 evra.

Boce vode „Evian“ i druga bezalkoholna pića koštaju između izmešu 3 i 3,5 evra. A hrana će i ove godine testirati novčanik. Cijena klasičnog sendviča se može naći do 5,5 evra, dok recimo mala kesica čipsa košta 2,5 evra. Suši košta između 9 i 16 evra. Ako volite slatkiše, čeka vas šok s kesicom „Minstrels“, „Haribo“ ili Skittles koja košta nevjerovatnih 5 evra, isto kao i jedan sladoled. Kobasica u tijestu košta 5,5 evra, tijesto od kukuruznog brašna punjeno mesom 7,5 evra.

Postoji jedna tradicionalna poslastica koja nije poskupila, jagode sa kremom. Ikonična poslastica po cijeni od 3 evra potpuno je ista kao i prošle godine i svake godine od 2010.

Nezavisne

 

online