Đorđe iz Bijeljine je dokazao da nijedna prepreka u životu nije nepremostiva! :: zoricakusmuk.info ::

Đorđe iz Bijeljine je dokazao da nijedna prepreka u životu nije nepremostiva!


Naš sugrađanin Đorđe Mičić je dokazao da je oličenje hrabrosti i istrajnosti.



Naklonost ka sportu pokazao je u ranom djetinjstvu, a u svijet košarke zakoračio je sa devet godina.

Najveći uspjeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri jeste učešće na Final Eight-u 2009. godine u Berlinu, potom i naredne godine u Parizu. Međutim, u usponu karijere život mu je zadao žestok udarac.

Šok za sve

“Sve je počelo u ljeto 2015. godine kada sam naglo počeo da mršam. Otišao sam na rutinski pregled i tada su doktori ustanovili da sam usljed virusne infekcije dobio dijabetes tip 1. ” – započinje Đorđe svoju priču za NoviGlas.

“Na početku je bilo veoma teško, jer mi se život okrenuo naopačke. Ne znam da li je teže bilo meni samom ili mojim roditeljima, kao i dragim ljudima oko mene. Pitao sam se “Zašto baš ja, tako mlad sa samo 22 godine?” Ali eto… Život je nepredvidiv.” -nastavlja Đorđe.

Borbenim duhom i uz podršku najbližih protiv bolesti

Uprkos saznanju da je bolestan, nije odustao od svog životnog poziva. Svakodnevnom borbom i istrajnošću dokazao je da nijedna prepreka u životu nije nepremostiva.

“Na samom početku doktori su mi rekli da postoji mogućnost da neću moći da nastavim profesionalno da se bavim košarkom, nego samo rekreativno, jer se fizička aktivnost ne preporučuje osobama koje boluju od dijabetesa. Međutim, ja košarku volim otkad znam za sebe i nisam mogao da odustanem od svog dječačkog sna. Uz podršku roditelja, prijatelja i saigrača nastavio sam da se bavim sportom i prija mi.” -kaže Đorđe.

Navikavanje na promjene

Nakon što mu je dijagnostikovan dijabetes tipa 1 uslijedile su promjene, počev od samog načina života do prilagođene ishrane.

“U prvih pola godine bilo mi je teško da se naviknem na primanje insulina, kao i na prilagođen režim ishrane. Ranije sam imao tri obroka dnevno, sada ih imam od pet do šest, slatkiši su dozvoljeni samo u minimalnim količinama, ali čovjek se nakon određenog perioda navikne. Sada mi je sve normalno.” -objašnjava nam Đorđe.

Đole svakodnevno trenira i stremi ka svom cilju. Trenutno igra za KK “Princip” iz Zvornika i postiže zavidne rezultate. Želja mu je, kaže, da probudi borbeni duh kod ljudi koji imaju bilo kakav vid poteškoće u životu i motiviše ih da žive punim plućima.

NoviGlas

 

online