Amerikanci ne odustaju od Novaka - guverner pisao Bajdenu: Preispitajte odluku :: zoricakusmuk.info ::

Amerikanci ne odustaju od Novaka - guverner pisao Bajdenu: Preispitajte odluku


Poslije objavljivanja da Novak Đoković neće moći da igra na Mastersu u Indijan Velsu, podrška srpskom teniseru raste. Ron Desantis, guverner Floride, poslao je pismo američkom predsjedniku DŽozefu Bajdenu da Novaka pusti da igra na Mastersu u Majamiju, a čak je predložio da prvi reket svijeta brodom dođe u SAD.

Ron Desantis tražio je od američkog predsjednika objašnjenje o tome zašto Đoković ne može da uđe u Sjedinjene Američke Dražave i igra na predstojeća dva Mastersa.

Guvernera Floride zanima zašto još uvijek važe ista pravila kao tokom pandemije, a glavni povod za pismo poslato na Bajdenovu adresu je zahtjev da Novak igra u Majamiju ukoliko mu već nije dozvoljeno u Indijan Velsu.

- Objavljeno je da se Novak Đoković zvanično prijavio i da mu je vaša administracija odbila dozvolu da uđe u Sjedinjene Države kako bi mogao da se takmiči na predstojećem teniskom turniru u Majamiju. To je nepravedno, nenaučno i neprihvatljivo. Pozivam vas da preispitate odluku. Vrijeme je da se politika pandemije ostavi po strani i da se američkom narodu da ono što želi - pustite Novaka igra - piše u pismu Desantisa.

Guverner Floride predložio je da Novak u zemlju uđe brodom.

- Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija, po mojim informacijama, ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je Desantis.

Guverner je potom pokušao da objasni Bajdenu koliko je Novakov dolazak važan za turnir koji je isto tako od velike važnosti za zemlju.

- Masters u Majamiju je drugi najpopularniji teniski događaj u Sjedinjenim Državama i rutinski privlači stotine hiljada fanova, kao i vrhunske teniske profesionalce iz cijelog svijeta. Novak Đoković je, kao što sigurno znate, najuspješniji teniser u istoriji i aktuelni vrhunski igrač u svom sportu. S poštovanjem vas molim da odobrite njegovo traženo izuzeće kako bi mogao da oduševi i inspiriše ljubitelje tenisa na Floridi i širom Amerike - završio je pismo Desantis.

Masters u Majamiju zakazan je za 19. mart poslije Indijan Velsa. Prethodno je najavljeno da će nevakcinisanim strancima biti dozoljen ulazak u SAD od 11. maja, a sada ostaje još malo nade da bi odluka mogla da se promijeni bar do turnira u Majamiju.


 

online