Đoković: Ovo je moja najveća pobjeda u životu s obzirom na okolnosti :: zoricakusmuk.info ::

Đoković: Ovo je moja najveća pobjeda u životu s obzirom na okolnosti


Novak Đoković je u Melburnu stigao do 22. grend slem trofeja i ponovo je broj jedan na svetskoj listi.

Na caremoniji dodjele Norman Bruks pehara, koji mu je uručio legendarni Ken Rouzvol, Đoković se praćen ovacijama sa tribina, prvo obratio Cicipasu.


- Prije svega, moram da kažem da sam dirnut riječima Stefanosa. Veliko ti hvala na svom tom poštovanju i lepim riječima, cijenim to. Obojica bismo se složili da smo veliki rivali, želimo da pobijedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo. Cijenim tvoj trud, imao si sjajan turnir, nisi imao sreće. Velika bitka. Ovo nije tvoje posljednje slem finale, imaš mnogo vremena. Čestitam tvom timu i porodici, znam koliko provodite vremena u tome da postaneš bolji čovjek i teniser. Ti si jedan od najvećih profesionalaca, jedan od najzanimljivijih momaka - rekao je Novak.

Podsjetio je i odakle dolaze on i Stefanos.

- Mi smo dvije male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali mnogo velikih igrača na velikim visinama. Mislim da je poruka za bilo kog mladog igrača, bilo gdje, je to da bude ovdje gdje smo mi. Sanjajte veliko, sve je moguće, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Mislim da to što ste u većem minusu i što vam je teže, da time postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dozvolite da vam uzmu san, njegujte to, i ako nađete jednu osobu koja će da prihvati taj san, sanjajte veliko zato što možete da uspijete - poručio je šampion Melburna.

Naravno, nije zaboravio da se zahvali ni svojim najbližima.

- Kakvo putovanje je ovo bilo za mene, moj tim, porodicu. Znam da me tolerišete, najgore stvari mog karaktera, ali cijenim vašu ljubav i podršku. Gorane, ne znam da li ćeš mi ikad oprostiti, ali moram da ponovim to, ovaj trofej je vaš koliko i moj. Hvala vam od srca i moram da kažem da je ovo bio najizazovniji turnir u životu. Nisam igrao prošle godine, vratio sam se, želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osjetim dobrodošlim, da budem ovdje. Postoji razlog što igram najbolji tenis ovdje, ispred legendarnog Roda Lejvera. Pokušaću da se uštinem, jer živim za ove momente. Znam da je govor dugačak, moram ovo da kažem. Moj tim zna šta smo prošli u ovih četiri, pet nedjelja. Ovo mi je najveća pobjeda u životu s obzirom na okolnosti - poručio je Novak.

I na kraju, poruka domaćinu.

- Volio bih da se zahvalim organizatorima, svima koji su dio događaja. Kreg Tajli je bio od pomoći, hvala ti, uvek si radio sve od sebe da se osjećamo kao da smo kod kuće. Znam da je bilo rekordnog broja ljudi ovde, hvala vam što ste učinili ovaj turnir jednim od najboljih na svijetu. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine - zaključio je Đoković.

B92

 

online