OK Radnik ponovo na tronu RS: U subotu igraju protiv šampiona BiH, skupljaju novac za paketiće :: zoricakusmuk.info ::

OK Radnik ponovo na tronu RS: U subotu igraju protiv šampiona BiH, skupljaju novac za paketiće


Odbojkaški klub "Radnik" Bijeljina godinama postiže zavidne rezultate i svom gradu donosi brojne trofeje. Prošlog mjeseca su nakon 20 godina ponovo osvojili Kup Republike Srpske.

Predsjednik Upravnog odbora OK "Radnik", Darko Manojlović u razgovoru za InfoBijeljina kaže da je poslednji uspjeh plod rada i planiranja tokom ove sezone.
 
"Siguran sam da je ta pobjeda plod našeg rada i planiranja tokom ove sezone, jer smo napravili dobru koncepciju i ekipu, organizovali smo upravu kluba i logistiku koja je bila neophodna kako bi se taj rezultat i ostvario. Pobijedili smo veoma kvalitetnu ekipu. Siguran sam da je naša pobjeda bila i više nego zaslužena, a ta pobjeda je bila još slađa s obzirom da se dogodila u Banjaluci na protivničkom terenu", ističe Manojlović.
 
Za kraj prvog dijela sezone, u 12. kolu Premijer lige BiH, OK "Radnik" ugostiće ekipu Kaknja u još jednom derbiju. Manojlović očekuje da će u subotu, 17. decembra, biti dobro odigrana odbojka u dvorani "Filip Višnjić".
 
"U subotu igramo protiv ekipe koja je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, ali i mi smo u jako dobroj seriji sa sedam pobjeda. Ovom prilikom pozivam publiku i navijače da dođu i podrže naše momke, jer je ovo poslednja utakmica u 2022. godini. Takođe, utakmica će biti humanitarnog karaktera, jer ćemo skupljati sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića za socijalno ugrožene porodice. Kada je sama utakmica u pitanju, mogu da kažem neka pobijedi najbolji", kaže Manojlović i dodaje da vjeruje da Radnik može zabilježiti u subotu još jednu pobjedu.
 
Kada je u pitanju podrška grada Bijeljina, Manojlović ističe da svi sportski kolektivi očekuju veću podršku od grada.
 
"Mi smo naravno zadovoljni sredstvima koja dobijamo od grada, ali svakako da nam to nije dovoljno. Postoji Uprava kluba koja pronalazi sredstva i nadoknađuje taj nedostatak sredstava. Nadamo se da će podrška grada biti veća, ali zahvalni smo i na trenutnoj sumi. Ono što želimo jeste da nam redovno bude isplaćeno ono što nam je i obećano. Mi kao Uprava kluba se trudimo da obezbijedimo sredstva koja nedostaju", kaže Manojlović.
 
Iako je Bijeljina proglašena za grad sporta, Manojlović smatra da je Bijeljina na jako niskom nivou kada su dvoranski sportovi u pitanju.
 
"Uslovi u kojima svi klubovi treniraju su veoma loši, jer naš grad ne posjeduje dvoranu koja bi bila gradska i koja bi bila namjenjena za korištenje samo sportskim klubovima. Mnogo se trudimo i treniramo u raznim uslovima kako bi postigli rezultate. Ono čemu se nadam jeste da će u skorije vrijeme naš grad dobiti gradsku dvoranu, jer je to velika potrebe svih klubova u Bijeljini", ističe Manojlović.
 
Za kraj našeg razgovora, Manojlović kaže da OK "Radnik" ima velike planove za sledeću godinu.
 
"Kada pričamo o planovima našeg kluba, ne mislim samo na kratkoročne, nego i na dugoročne planove. Pokušaćemo da ostvarimo saradnju sa određenim strukturama i izvan naših prostora i mogu da kažem da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Nadamo se da ćemo igrati dva finala do kraja tekuće sezone. Plasirali smo se u polufinale Kupa BiH, drugoplasirani smo na tabeli Premijer lige i imamo razlog za optimizam da ćemo to i da ostvarimo", kaže Manojlović.

Info Bijeljina

 

online