Lana Pudar nakon bronze: Nije bilo lako plivati u stazi osam :: zoricakusmuk.info ::

Lana Pudar nakon bronze: Nije bilo lako plivati u stazi osam


Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je još jednu veliku, ukupno 19. medalju u karijeri pošto je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila treće mjesto što joj je najveći uspjeh u karijeri s obzirom da joj je ovo prvo odličje na svjetskim senorskim takmičenjima.

Bronza oko vrata fantastične Mostarke zasijala je nakon finalne trke na 200 metara delfin stilom koju je završila za 2:07,92 minuta.  Zlato je otišlo u ruke Britanke Laure Stivens vremenom 2:07,35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bah s vremenom 2:07,44 minuta.

"Odličan osjećaj. Juče sam imala lošu trku ali pokušala sam da plivam najbolje što mogu. Nije bilo lako plivati u stazi broj osam jer nemate uvid gdje su ostale takmičarke ali dala sam sve od sebe. Volim vas sve", rekla je Lana koja je u istoj  disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022.

Lana je trebalo da pliva na u trci na 100 metara delfin ali je odustala jer je muči povreda ramena koja je takoće imala uticaj da na dvostruko dužoj dionici dođe "samo" do bronze.

Prošle godine je na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila četvrto mjesto na 200 metara delfin, a sad je napravila korak dalje što dalje za nadu da može da ostvari san i u Parizu se ove godine obraduje sa olimpijskom medaljom.

Tanjug

 

online