Partizan pred izazovom Reala u završnici Evrolige :: zoricakusmuk.info ::

Partizan pred izazovom Reala u završnici Evrolige


Košarkaši Partizana gosti su Reala u Madridu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige. Duel počinje u 20.45 časova.

Nadmetanje Partizana i Reala mnogi smatraju duelom titana evropske košarke koji na sjajan način otvara završnicu elitnog prvenstva.

Real, koji je već višegodišnji kandidati za titulu, na putu je ka jedanaestoj tituli, a na drugoj strani Partizan, koji se poslije osam godina odsustva vratio u Evroligu, spreman je za osvajanje druge titule u istoriji.

To ilustruje i to što su regularni dio sezone crno-beli završili na šestom mjestu na tabeli, a Evroliga je na svom tviteru podijelila najbolje poteze crno-bijelih u dosadašnjem dijelu sezone.

Ipak, trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, ali je dodao da vjeruje u svoj tim.

Četvrtfinalna serija Evrolige igra se na tri pobjede, prva i druga utakmica igraju se večeras i dva dana kasnije u glavnom gradu Španije.

Treća utakmica će biti odigrana drugog maja u Beogradu od 20.45 sati, a eventualna četvrta dva dana kasnije takođe u Beogradu. Eventualna majstorica je na programu devetog maja u Madridu.

Nezavisne

 

online